هارد دیسک ها را بیشتر بشناسید

0
393
هارد دیسک
هارد دیسک و انواع اینترنال اکسترنال، هارد سرور

هارد دیسک داخلی یا Drive Hard Disk یکی از راه های مختلف برای ذخیره سازی اطلاعات می باشد.

HDD مخفف عبارت Hard Disk Drive به معنای (دیسک درایو سخت) است. هارد دیسک یکی از حساس ترین قطعات کامپیوتر است چرا که تمامی اطلاعات از جمله سیستم عامل, فایل های شخصی، برنامه ها و دیگر اطلاعات بر روی هارد دیسک قرار می‌گیرد.

وظیفه اصلی هارد دیسک حفظ دائمی اطلاعات است. هر اطلاعاتی که برای ذخیره سازی به هارد دیسک ارسال می‌گردد، تا زمانی که حذف نشود بر روی سکتورها، در مکان خود باقی می‌ماند.

هارد دیسک 3.5 اینچی

این هارد دیسک ها اغلب در کامپیوترهای شخصی استفاده می‌شوند. به عبارت ساده‌تر، همان هاردهایی که داخل کیس کامپیوتر استفاده می‌کنیم، اغلب از نوع  3.5  اینچی هستند.

اگر هاردی برای کامپیوتر رومیزی خود می‌خواهید، اگرچه از نوع 2.5 اینچی نیز میتوانید استفاده کنید، بهتر است نوع 3.5 اینچی را در نظر داشته باشید.

هارد دیسک 2.5 اینچی

این هارد دیسک ها معمولاً در لپ‌تاپ ها و نوت‌بوک ها استفاده می‌شوند. اگر قصد تغییر و ارتقاء هارد لپ‌تاپ را داشته باشید، نوع 2.5 اینچی را انتخاب کنید.

انواع هارد دیسک

هارد دیسک‌ ها در انواع مختلف به صورت اینترنال و اکسترنال موجود هستند که هارد های اینترنال خود دارای چندین مدل با چندین پورت مختلف می ‌باشند.

اغلب برای سیستم‌ های خانگی و لپ تاپ‌ ها از هارد های SATA یا قدیم تر از هارد های IDE استفاده می ‌شود و در حال حاضر بیشتر از حافظه ‌های SSD استفاده می ‌شود. در سرور ها به خاطر سرعت بیشتر از هارد های SAS استفاده می کنند.

هارد IDE

IDE یا (Integrated Drive Electronics) یک کانکتور معمولی است و برای اتصال دستگاه های ذخیره سازی به کامپیوتر شخصی طراحی شده است.

چند سال پس از ساخته شدن IDE، توسعه دهندگان با استاندارد های پیشرفته تر به نام EIDE و یاEnhanced Integrated Drive Electronics، که سه برابر سریع تر از نسخه های قدیمی تر کار می کردند، به بازار وارد شده اند.

هارد  SCSI

SCSI  مخفف Small Computer Systems Interface است که اشاره به سوکتی دارد که برای اتصال چاپگر، دیسک، اسکنر و.. که امکان اتصال به خروجی SCSI را دارد طراحی شده است.

طراحی آن از طرف شرکت اپل انجام شده است و  سرعت انتقال داده ها در سال 1986 به 5 مگابایت می رسید.

جالب اینجاست که بدون در نظر گرفتن CPU در این نوع هارد می‌توانید آنها را مستقیماً به RAM متصل کنید.

هارد  SAS

SAS مخفف Serial Attached SCSI است و  این هارد توسعه یافته هارد قبلی است.

سرعت انتقال در آن تقریبا تا 768 مگابایت می‌رسد که نسبت به هر یک از هارد دیسک‌های قبلی سریعتر عمل می‌کند.

چرخش دیسک‌های این هارد در هر دقیقه از عوامل اساسی تعیین کننده سرعت آن است.

هارد  SSD

SSD مخفف Solid State Drive میباشد، در مقایسه با هارد HDD سرعت بیشتری دارد و در انتقال داده ها از سرعت بالایی برخوردار است.

بیشتر در ویندوز مورد استفاده است و برنامه‌ها و بازی‌ها روی این هارد خیلی سریعتر نسبت به HDD اجرا می‌شوند.

از نظر مصرف برق نیز بهتر کار می‌کند و مقرون به صرفه است و دارای وزن نسبتا کمی هستند.

هارد  SATA

این تکنولوژی جایگزین سیستم قدیمی PATA یا Parallel ATA شده است. برتری های این سیستم طول کمتر کابل، هزینه کمتر، انتقال سریعتر اطلاعات، و ارتباطات بهینه تر می باشد.

نسل اول این دیوایس ها از سرعت ارتباطی 1.5 Gbit/s پشتیبانی می کرده است. اما با نیاز روزافزون به سرعت بیشتر نسلهای بعدی این اینترفیس طراحی و  تولید شد.

در نسل دوم سرعت انتقال اطلاعات به 3 Gbit/s رسید که دو برابر نسل قبلی خودش بود. در سال 2009 استاندارد جدیدتر SATA 3.0 معرفی شد که سرعت انتقال اطلاعات به 6 Gbit/s رسید. اکثر هارد درایو های از SATA 3G و SATA 6G پشتبانی می کنند.