سوئیچ سیسکو
سوئیچ دستگاهی است که در شبکه های مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد. کاری که سوئیچ انجام میدهد این است که داده های ورودی را از هر یک از پورت های ورودی چندگانه، به پورت خروجی خاص هدایت می کند. به این ترتیب اطلاعات در مقصد مورد نظر دریافت می شوند. در شبکه گسترده مانند اینترنت، سوئیچ آدرس مقصد را با توجه به آدرس IP که در هر بسته دیتا به طور اختصاصی تعریف شده است، مشخص می کند.
وظایف اساسی سوییچ ها:
هدایت فریم
فیلتر کردن فریم
یادگیری آدرس مک
اجتناب از ایجاد Loop با استفاده از STP
معرفی مدل های سوئیچ های سیسکو
شرکت سیسکو سوئیچهای متنوعی را با توجه به مدل سلسله مراتبی شبکه (Access, Distributed, Core)، سایز شبکه، سرعت و نوع ارتباطات و سرویسهای مورد نیاز ارائه کرده است. با در نظر گرفتن نیاز امروز و آینده شبکه، میتوان از هر یک از این سوئیچها بهره برد.
- سوئیچ هایی که در لایه Access در مدل سه لایه ای سیسکو مورد استفاده قرار میگیرند یا سوئیچ های Campus LAN
- سوئیچ هایی که در لایه Core and Distribution شبکه قرار میگیرند.
- سوئیچ های سری MDS سیسکو که در شبکه های SAN مورد استفاده هستند.
- سوییچ های دیتاسنتر سیسکو و خانواده نکسوس
- سوییچ های صنعتی سیسکو
سوئیچ های سیسکو در لایه Access
در لایهAccess ، دستگاه ها و End Device هایی مانند کلاینت ها و سرورها به سوئیچ شبکه متصل میشوند. ارتباطات در این لایه معمولا لایه 2 ایی بوده و مواردی مانندPort Security ، Qos ،ARP Inspection در این لایه تعریف میشود. تعریف و اختصاص vlan به نودهای شبکه و تنظیمات poe نیز در این لایه انجام میگیرد. کلاینتها از طریق سوئیچهای لایه اکسس به شبکه متصل شده و ارتباط آنها با یکدیگر و یا با سرورهای واقع در دیتاسنتر برقرار شده و سرویس مورد نظر را در شبکه دریافت میکنند. از سوئیچ هایی که در این لایه مورد استفاده قرار بگیرد میتوان به سوئیچ های زیر اشاره نمود :
سوئیچ X2960
سوئیچ Cisco Catalyst 2960-L
سوئیچ سیسکو سری 3850
سوئیچ سیسکو سری 3750
سوئیچ های سیسکو در لایه Distribution و Core
سوئیچ های Distribution یا لایه توزیع، ارتباط بین سوییچهای Access را با هم و با یک لایه بالاتر یعنی سوئیچ core برقرار میکنند. عملیاتی مانند روتینگ، فیلترینگ، فایروالینگ، NAT، تعریف ACL ها، تنظیمات routing پروتکل ها و اتصالات WAN در این لایه انجام میگیرد. لازم به ذکر است بعضی سوئیچ های سیسکو هم در لایه core و هم در لایه distribution قابل استفاده میباشد، مانند سوئیچ 3750 و 3850. سوئیچهای سیسکو در این لایه به شرح زیر میباشد :
سوئیچ سیسکو سری کاتالیست 4500
سوئیچ سیسکو سری کاتالیست 6500
سوئیچ سیسکو سری کاتالیست 6800
سوئیچ سیسکو کاتالیست سری 3850 با ماژول های فیبرنوری
سوئیچ سیسکو کاتالیست سری 3850 اترنت گیگابیت
سوئیچ های نکسوس سیسکو
سوئیچ های نکسوس سیسکو (Nexus Switch) بطور تخصصی برای دیتاسنترهای نسل جدید طراحی و تولید شده است. سوئیچ های نکسوس نسل جدید سوئیچ های دیتاسنتری سیسکو بوده که معماری و سیستم عامل آن با سوئیچ های سنتی catalyst فرق داشته و برای استفاده در شبکه های بزرگ و سازمانی که با حجم بسیار بالایی از دیتا سروکار دارند طراحی شده است. بالاترین ویژگی که در این سوییچ ها شاهد آن هستیم این است که پروتوکل STP یا Spanning Tree Protocol حذف شده است و میتوان از ظرفیت تمام لینکها در بین سوئیچ ها استفاده نمود. STP پروتکل و تکنولوژی ای میباشد که با بلاک کردن تعدادی از لینک بین سوئیچ های سیسکو، از بوجود آمدن loop در شبکه جلوگیری میکنند در حالی که ما در این حالت تعدادی از لینکهای با ارزش بین سوئیچ ها را از دست میدهیم. سیستم عامل این سری از سوئیچ های سیسکو NX-OS بوده و با سیستم عامل های قبلی سیسکو که IOS نام دارد متفاوت میباشد. مفاهیم و تکنولوژی های جدیدی در این سری از سوئیچ ها معرفی شده اند که میتوان به VXLAN ، VPC ، VDC و FEX اشاره کرد.
سوئیچ های سری 9000 سیسکو
با توجه به تغییر کردن نیازها در صنایع مختلف و بوجود آمدن تکنولوژی هایی مانند IoT یا اینترنت اشیاء و کلاد و استفاده از ابزارهای پرتابل و همراه، سیسکو نسل جدیدی از محصولات خود را معرفی نموده است.